مجله

رشته نرم افزار چیست؟ 11 شغل پر درآمد رشته نرم افزار

اگر این مقاله را می‌خوانید احتمالا یا دانشچوی کارشناسی رشته کامپیوتر هستید و می‌خواهید گرایش نرم افزار مقطع لیسانس را انتخاب کنید، یا شاید هم می‌خواهید رشته نرم افزار ارشد انتخاب کنید و در مقطع فوق لیسانس مشغول به تحصیل شوید.
در ادامه به معرفی رشته نرم افزار کامپیوتر می‌پردازیم و برسی خواهیم کرد که رشته نرم افزار بازار کار مناسبی دارد یا خیر. پس اگر درگیر انتخاب رشته نرم افزار هستید و از این مدل سوالات برایتان پیش آمده که؛ رشته نرم افزار چطوره؟ رشته نرم افزار کامپیوتر چیست؟ تفاوت رشته نرم افزار با فناوری اطلاعات چیست؟ دروس رشته نرم افزار کدام است؟ حقوق رشته نرم افزار چقدر است؟ بازار کار رشته نرم افزار چطور است؟ و…

معرفی رشته نرم افزار

مهندسی نرم افزار شاخه ای از علوم کامپیوتر است که با طراحی، توسعه، تست و نگهداری نرم افزارهای کاربردی سروکار دارد. مهندسین نرم افزار از اصول مهندسی و زبان های برنامه نویسی برای ساختن راه حل های نرم افزاری استفاده می کنند. همه این فعالیت ها برای کاربران نهایی انجام می شود. مهندسان نرم افزار برنامه های تجاری، سیستم عامل ها، سیستم های کنترل شبکه و میان افزارها را توسعه می دهند.

بازار کار رشته نرم افزار چطوره؟

در رشته نرم افزار، تحصیلات آکادمیک اهمیت کمتری دارد. آینده شغلی رشته نرم افزار کارمپیوتر به مهارت های شما بستگی دارد. این مهارت ها، بر گرفته از علومی هستند که دائما به روز می‌شوند و شما باید به شکل مداوم در حال یادگیری و به روزرسانی دانشتان باشید. تفاوت رشته کامپیوتر گرایش نرم افزار با رشته هایی همچون ریاضی در تغییر و گسترش آن است. در واقع تکنولوژی های نرم افزاری روز به روز با سرعت سرسام آوری در حال آپدیت هستند.

برخی از مشاغل مشهور رشته نرم افزار عبارتند از:

1. توسعه دهنده نرم افزار
  2. طراح و تحلیل‌گر سیستم های کامپیوتری
  3. توسعه دهنده و طراح وب سایت
  4. کارشناس امنیت اطلاعات
  5. کارشناس تست نفوذ و امنیت
  6. کارشناس پایگاه داده
  7. کارشناس علم داده
  8. برنامه نویس کامپیوتر
  9. کارشناس شبکه های کامپیوتری
  10. مهندس یادگیری ماشین (machine learning)
  11. هوش مصنوعی (AI)